Έχετε σκεφτεί ποτέ να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με… πεντανόστιμα γλυκά από πορσελάνη;

Η καλλιτέχνις του γυαλιού Shayna Leib, μιας και δεν μπορεί να καταναλώσει γλυκά λόγω σοβαρών διαιτητικών διαταραχών που δεν επιτρέπουν στο σώμα της να μεταβολίσει μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων, έφτιαξε από γυαλί όλα αυτά που δεν μπορεί να απολαύσει.

Με έμπνευση από την ζαχαροπλαστική και μάλιστα από τις κλασικές δημιουργίες των σεφ, δημιουργεί τούρτες που δεν τρώγονται!

«Θέλησα να δουλέψω με το ανέφικτο. Ένα γλυκό που δεν μπορώ να το φάω ήταν μια πρόκληση. Μια λαχταριστή τούρτα αλλά χωρίς να μπορώ να την γευτώ…», λέει εκείνη και συμπληρώνει:

«Αυτό το έργο ξεκίνησε ως μια θεραπευτική άσκηση στην αποδόμηση και την εκ νέου εκπαίδευση του νου να δούμε το επιδόρπιο ως μορφή και όχι ως τροφή. Σύντομα έγινε ένας τεχνικός γρίφος και μια πρόκληση της φαντασίας μου».

Ξεκίνησε, λοιπόν, το project Patisserie ως ένα είδος ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας τα γλυκά ως αντικείμενα και όχι ως… απόλαυση.

Για να φτιάξει τα εξαιρετικά λεπτομερή «γλυπτά» της συνδυάζει πορσελάνη και γυαλί, ενσωματώνοντας σχεδόν όλες τις τεχνικές για να πετύχει την άψογη υπερρεαλιστική ποιότητα κάθε ψεύτικου επιδορπίου.

«Όπως ένα τυπικό γαλλικό ζαχαροπλαστικό θα γυαλίσει, θα διακοσμήσει, θα γλασάρει, θα ψήσει και θα παρουσιάσει στο τέλος ένα άρτιο γλυκό, έτσι και εγώ θέλω οι δημιουργίες μου να προκαλούν να τις… γευτείς!», εξηγεί η ίδια.

Απολαύστε κάτωθι μερικά από τα λαχταριστά της γλυπτά επιδόρπια:

Πηγή: rethemnosnews.gr