Δροσερές ιδέες για καλοκαιρινά επιδόρπια
Με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο στα ύψη, σίγουρα όλοι μας αναζητάμε μία παγωμένη απόλαυση στο τέλος κάθε γεύματός μας. Ντυμένα με άρωμα καλοκαιριού, τα ελαφριά, δροσερά και φρουτένια επιδόρπια, φτιαγμένα με απλά, φρέσκα υλικά και σε συνδυασμό με ήλιο και θάλασσα, τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Εκτός από τα σορμπέ και τα παγωτά, υπάρχουν οι «πειραγμένες» φρουτοσαλάτες, κρέμες και μους με κεντρικό θέμα τα φρούτα, ζελέ, αλλά και το εξαιρετικό ελληνικό γιαούρτι, για λύσεις ακόμα πιο απλές. Είναι εύκολα, αρέσουν σε όλους και ολοκληρώνουν ιδανικά ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Τα περισσότερα γλυκά αυτής της κατηγορίας τα ετοιμάζουμε αρκετές ώρες πριν, καθώς απαιτούν πολύωρη παραμονή στο ψυγείο.
Κλασικό, στραγγιστό γιαούρτι σε πιατέλα, με βουναλάκια από διάφορα γλυκά του κουταλιού και θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης, πανακότα, φρουτένια μους (πχ μους λεμονιού) ή σορμπέ, φρέσκα, όχι αλμυρά τυριά (όπως το ανθότυρο, η ρικότα, η γλυκιά μυζήθρα) σε ανάμειξη με μέλι, δίπλα σε φρουτοσαλάτα, μους με ζύμη τάρτας, σαμπλέ ή σικορέ, θρυμματισμένη, cheesecake ή τιραμισού … είναι μόνο μερικές δροσερές προτάσεις για καλοκαιρινά επιδόρπια