Μπορεί να έχουν μείνει λίγες ημέρες ακόμη για να μπούμε στην Σαρακοστή, προλαβαίνουμε όμως να απολαύσουμε ένα ζεστό και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο από το εργαστήριο Μελίτροπον!

σιροπιαστά γλυκά μερίδες, γλυκά Ανατολής, μερίδα, γαλακτομπούρεκο, κοφτόΜιας και ξεκίνησε χτες η τελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή και τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου, το Μελίτροπον σας ετοίμασε ιδιαίτερα ελκυστικές προτάσεις για νόστιμα παραδοσιακά γλυκά που θα απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις ημέρες!

Πρόκειται για την εβδομάδα Τυροφάγου ή Τυρινής, οπότε η παράδοση θέλει να απέχουμε από το κρέας και να προτιμήσουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, για να προετοιμαστούμε για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

 

σιροπιαστά γλυκά μερίδες, γλυκά Ανατολής, μερίδα, γαλακτομπούρεκο, τυλιχτόΤο πρώτο γλυκό που μας έρχεται στο μυαλό όταν οι Απόκριες πλησιάζουν στο τέλος τους, η παρηγοριά για την νηστεία που έρχεται, δεν είναι άλλο από το γαλακτομπούρεκο. Αυτό το πολύ αγαπημένο γλυκό που τρώγεται όλο τον χρόνο, αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική του, μαζί με την γαλατόπιτα και τα σιροπιαστά ταψιού (κανταΐφι, καρυδόπιτες, μπακλαβάς).

Θεϊκό γλυκό, με τραγανό φύλλο που όταν σπάει ξεχύνεται η απολαυστική, πλούσια, αφράτη και μυρωδάτη κρέμα του, το γαλακτομπούρεκο ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους: αν και τα γούστα ποικίλουν, άλλοι προτιμούν τις τραγανές γωνίες του κι άλλοι την γεμάτη, βουτυράτη κρέμα του, το ζεστό και σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο του Μελίτροπον δεν πρέπει να λείπει αυτές τις ημέρες από το Αποκριάτικο τραπέζι σας!

 

Και αυτές τις Απόκριες, στο Μελίτροπον θα βρείτε τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα. Τραγανά και βουτυρένια, πλημμυρίζουν το στόμα με μελένιο σιροπάκι αφήνοντας μια ονειρεμένη επίγευση! Συνδυάστε τα με γλέντι, χορό και τραγούδι για ένα αξέχαστο κλείσιμο της Αποκριάς!